Fortrydelsesret

Vi bytter med et smil :-)

Fortrydelsesret

Du har altid 14 dages fortrydelsesret, når du handler på Pegani.dk. Fortrydelsesfristen udløber derfor 14 dage efter den dag, hvor du eller en anden person, som du har valgt (dog ikke transportøren), får varen i fysisk besiddelse - derefter skal du inden for yderligere 14 dage returnere varen til os.

Har du købt flere varer i en ordre, kan du vælge at fortryde købet af nogle eller alle varer. Se om tilbagebetaling af leveringsomkostninger ved fortrydelse nedenfor. Hvis du har bestilt flere varer i en ordre, og vi ikke kan levere varerne samtidig, løber fortrydelsesfristen fra du eller en anden person, som du har valgt (dog ikke transportøren) får den sidste vare i fysisk besiddelse. Hvis fristen udløber på en helligdag, lørdag, grundlovsdag, juleaftensdag eller nytårsaftensdag forlænges fristen til den følgende hverdag.

Du har dog ikke fortrydelsesret ved køb af de heliumfyldte balloner i Send-En-Ballon-afdelingen, da de fyldes og pakkes specielt til kunden på bestilling og ikke kan genanvendes. 

På samme måde bortfalder fortrydelsesretten på f.eks. DVD'er, hvis forseglingen brydes. Ved køb af kortspil er den intakte originale emballage altid en væsentlig del af varens værdi. Emballagen skal derfor altid sendes med retur, for at betingelserne for at udøve den fulde fortrydelsesretten er opfyldt.

Du kan også fortryde ved at nægte at modtage varen på posthuset eller aflevere den personligt på vores adresse. Dette dog kun mod forudgående aftale via e-mail eller telefon. Bemærk at hvis varen ikke afhentes på posthuset, kan der gå 3-6 uger, før vi får den retur.

Hvis du fortryder dit køb, tilbagebetales varebeløbet til dig ved at sætte det tilbage på det kort, der blev benyttet ved betaling. Det sker så snart, vi har modtaget varen retur og kontrolleret, at den lever op til reglerne for fortrydelsen. Sørg for at sende fyldestgørende informationer med i returpakken, så vi ved hvor den kommer fra, og hvad du ønsker der skal ske. Vedlæg navn og adresse og gerne en kopi af fakturaen eller udskrift af den korrespondance, du eventuelt har haft med os. Hvis du ikke ønsker, at vi skal sætte varebeløbet tilbage samme sted, som betalingen kom fra, kan du vedlægge registrerings- og kontonummer, hvortil du ønsker at refusion skal foregå.

 

Sådan udnytter du fortrydelsesretten

Du fortryder ved at give os besked om, at du fortryder. Du kan fx sende et brev, en e-mail eller ringe til os og oplyse, at du fortryder til:

Pegani,
Østerhåbsvej 85A
8700 Horsens
Danmark

tryl@pegani.dkTlf. +45 75620217

Du kan benytte lovens standardfortrydelsesformular og sende på mail, men det er ikke obligatorisk. Hvis du gør det, kvitterer vi straks pr. mail for modtagelse af din fortrydelse. Fortrydelsesformularen findes på ovenstående link, sidst i ordrebekræftelsen eller i menuen til venstre.

Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis du sender din meddelelse om, at du fortryder købet, inden fortrydelsesfristen er udløbet.

Returnering af varen og returomkostninger

Når fortrydelsesretten udnyttes, skal du selv betale portoen for at sende varen retur.

Varen skal sendes til: Pegani, Østerhåbsvej 85A, 8700 Horsens, Danmark

Bemærk: returforsendelsen skal leveres til denne adresse - og må ikke sendes uden omdeling f.eks. til afhentning i en pakkeboks!

Hvis du har fortrudt købet af en vare, skal du sende eller aflevere varen til os uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, at du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Fristen er overholdt, hvis du returnerer varerne inden udløbet af de 14 dage.

Tilbagebetaling af pengene ved fortrydelse

Når du fortryder, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder eventuelle leveringsomkostninger. Det gælder dog ikke i følgende tilfælde:

  • Hvis du har købt flere varer i en ordre og kun fortryder en del af dit køb, tilbagebetaler vi ikke leveringsomkostningerne.
  • Hvis du har valgt en leveringsform, der er dyrere end den billigste form for levering, som vi tilbyder, får du dog ikke merudgiften refunderet.

Vi tilbagebetaler beløbet uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget din meddelelse om fortrydelse. Vi kan dog tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varerne retur, eller til du har fremsendt dokumentation for, at varerne er returneret.

Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.

 

Afprøvning af varen og emballage

Du hæfter kun for en evt. forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering af varen, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varernes art, egenskaber og den måde, som den fungerer på.

Du må normalt undersøge varen på samme måde, som man kan og må i en forretning, men du må ikke tage den i brug. Hvis du har brugt den på en måde, som man ikke må eller kan i en forretning, og vi ikke kan sælge den igen, eller ikke kan sælge den til fuld pris igen, må du regne med, at vi fratrækker værdiforringelsen i det beløb, du skal have tilbage. Hvis varen ikke længere har en handelsværdi, tilbagebetaler vi ikke købsbeløbet.

Du bør endvidere sørge for, at varen er forsvarligt indpakket, når du returnerer den. Du bærer selv risikoen for pakken/varerne, indtil vi modtager den. Gem derfor postkvittering samt track and trace nummer.

Vi anbefaler, at du altid sender varen retur i den originale emballage. Hvis den originale emballage mangler, kan det medføre en værdiforringelse af varen.

Uafhentede pakker

Hvis du undlader at hente en pakke i pakkeshop og denne sendes retur til os, skal du betale de reelle omkostninger, som fragtfirmaet pålægger os for returforsendelsen. Hvis du ønsker pakken genfremsendt, skal du betale en eventuel ny leveringsomkostning.