TRUXA BIOGRAFI - Michael Frederiksen
Varenummer: 5272
.
DKK 199,00 / stk
DKK 159,20 ekskl. moms
 •  
Læs historien om, hvordan Erik Kurt Bang blev kendt som "Truxa" og i fem årtier ryddede avisforsider og blev en pioner inden for radio- og TV-underholdning. Flot og spændende biografi med masser af fotos. 265 sider. Dansk tekst.


Mere information

 • De der er født i 1970’erne og før, husker sikkert Truxa og Gulli. Truxa trak store overskrifter i Skandinavien, ryddede forsider i 5 årtier og var en sand mester til PR. Han var en pionér inden for TV-mediet i Norden og udnyttede pressen til sin fordel, nøjagtigt som den ungarske tryllekunstner Harry Houdini gjorde i starten af 1900-tallet.

  Truxa fik gennem-trumfet politiske beslutninger til fordel for alle artister i Danmark, han omgikkes de kongelige, og hans netværk dækkede især underholdningsindustrien i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

  Truxa er derfor svær at ignorere og fortjener en plads i kulturhistorien. Beretningen om Truxa er også beretningen om især dansk og svensk kulturhistorie fra 1930’erne til 1990’erne, da han møder mange talentfulde mennesker på sin vej.

  Forfatteren til denne 265-siders interessante biografi er tryllekunstneren Michael Frederiksen, der i 2019 modtag Truxas Mindelegat for sit historiske arbejde. 

  "Detta är den utförligaste boken om det kända tankeläsarparet som jag läst. Vi får följa Erik Kurt Bang/Truxa från födseln 7 november 1919 till hans bortgång den 12 september 1996. Hans livslånga partner på scenen och hustru nr 2 Gulli var född 7 mars 1925 och dog 30 juni 1997. Michael har skrivit en fängslande och intressant bok om paret, och han har hittat uppgifter som i alla fall för mig var nya. Jag rekommenderar boken på det varmaste till alla som vill veta det mesta om det kända paret Truxa." Christer Nilsson, Sveriges Magi Arkiv

  "...en sober, sikker gennemgang af et spændende og spraglet artistliv. Og bogen er rigt illustreret med fotos, plakater og avisannoncer. Der ligger et omfattende og grundigt researcharbejde bag. Og Cirkusmuseet har – igen – vist sig som en guldgrube, når der skal hentes historisk kildemateriale frem. Det er lykkeligt, at hans minde bevares. Og det er glædeligt, at der stadigvæk skrives cirkusbøger af kvalitet. Bogen fortjener at blive læst, fordi den giver et fint indblik i en svunden tid, og fordi den fastholder mindet om en tryllekunstner, som – måske – var den største i sin generation." - Jørgen Lorenzen