Vi kan trylle
Hurtig levering
Siden 1987
Bare spørg os

Pegani og CSR

Vi ønsker glade kunder og et godt samarbejde med vores leverandører. Vi ønsker at være ordentlige, gøre en positiv forskel og tage samfundsansvar – lokalt som internationalt. Vi vil være en arbejdsplads hvor der lægges vægt på trivsel, god stemning, almenmenneskelige værdier og socialt ansvar. Vi ønsker aktivt at reducere vores klimaaftryk og efterprøve, hvor CO2-neutral og bæredygtig en e-handelsvirksomhed egentlig kan blive.

Vi er langt fra perfekte og der er stadig hundredevis af ting, som vi kan gøre bedre. Men vi er i gang og vil løbende arbejde med vores CSR politik og være åbne omkring vores initiativer, planer og mål.

Miljø & klima

1. Ved handel i butikken og på messer har proceduren de senere år været, så vidt som muligt at undgå emballage. Ved særlige anledninger kommer varerne i vores Pegani-mulepose (og får man sådan én, skal den slides op).
2. Vi genanvender i videst muligt omfang modtaget emballage til at videresende varer i. Genbruger du også papkassen fra din bestilling, så gør du planeten en tjeneste.
3. Vi anvender hovedsageligt vores egne gennemlæste aviser til at beskytte varer ved forsendelse - eller genbrug af fyld, som vi selv har modtaget fra leverandører. 
4. Når vi handler nyt emballage sørger vi for, at det er miljømærket - som minimum FSC-certificeret.
5. Siden 1. januar 2019 har vi CO2-kompenseret alle indenlandske forsendelser
6. Hvor det kan lade sig gøre, CO2-kompenserer vi også for import og eksport forsendelser - bl.a. med DHL. Vi efterspørger jævnligt en lignende løsning ved vores andre transportører.
7. Siden 1. januar 2018 har vi CO2-neutraliseret vores domæne pegani.dk
8. Vi har helt udfaset engangsservice – både til daglig brug og i forbindelse med arrangementer.
9. Vi er blevet ret gode til at affaldssortere (men skal blive endnu bedre).
10. Vi ønsker at sprede ringe i vandet og spørger nysgerrigt ind til vores samarbejdspartneres CSR-politik og klimainitiativer. Vores henvendelser er formuleret i samarbejde med cirka cph.
11. Vi har taget aktivt stilling og fraråder opsendelse af heliumballoner i fri natur og underviser i miljørigtig brug af balloner og helium.
12. Vi anvender kun papir med anerkendte miljømærker: svanemærket, FSC eller PEFC-certificeret papir.
13. Pr. 1. august 2019 omlagde vi vores faktureringsprocedurer, og det har siden årligt sparet brugen af 20.000 ark papir.
14. Vi har underskrevet aftale om skift til fjernvarme fremfor gas, og venter utålmodigt på, at det bliver udrullet i området.
15. Når vi flyver, klimakompenserer vi altid CO2-udledningen. 
16. I foråret 2019 satte vi solfilm på vores ovenlysvinduer og har siden sløjfet brugen af aircondition.
17. Vi har udskiftet vores fossildrevne biler og kører nu udelukkende på el.
18. I marts 2022 fik vi installeret solceller på taget af bygningen, der forventes at give en reduktion af vores elforbrug på ca. 50%. Resten af vores strømforbrug kommer fra vedvarende energi-kilder, via vores "Bevar-mig-El" aftale med NRGI.
19. Vi ønsker ikke at sælge "skuffetricks"! Vores mest bæredygtige produkter er dem, der bliver flittigt brugt længst muligt. Derfor er i nøjeregnende med kvaliteten, og bruger meget tid på at vejlede og rådgive vores kunder, så de kun køber produkter de får glæde af.
20. Vi har deltaget aktivt i netværket "De Grønne Hjerners Vidensklub", hvor vi sammen med andre brancher forsøger at blive klogere og finde nye løsninger på yderligere grøn omstilling.
21. Med professionel hjælp fra Artlinco og støtte fra "SMV Grøn" er vi i aktiv proces med at kigge på, hvordan vi kan forlænge vores produkters levetid. Det vil du snart mærke mere til.
22. Sommeren 2023 tog vi første skridt til at sætte salg af brugte remedier i system, med oprettelsen af kategorien SECOND-HAND MAGIC. Mange brugte bøger og remedier har allerede fundet nye ejere. Følg med, når vi hen af vejen udvider tilbuddet om at recirkulere trylleudstyr.
23. Ved trylleudsalget d. 3. september 2023 er der for første gang også åbnet op for, at vores kunder kan medbringe og afhænde deres eget brugte udstyr.

Samfundsansvar


1. Vi ønsker at bidrage til fællesskabet ved at betale korrekt skat, moms og afgifter.
2. Vi ønsker at tage socialt ansvar og være en rummelig arbejdsplads, baseret på medmenneskelige værdier. Lige nu har vi tre dygtige medarbejdere ansat i en flexjobstilling.

 

Velgørenhed


1. Vi er faste medlemmer af Røde Kors’ Erhvervsklub.
2. Vi er fast erhvervssponsor for Red Barnet Danmark.
3. Vi er sponsorer for Danske Hospitalsklovne og samarbejder med KidsAid Danmark.
4. Vi indsamler og donerer hvert år en pæn sum til Red Barnet og Dansk Flygtningehjælp.
5. Vi ser velvilligt på sponsorering af initiativer, der har et socialt og humanitært sigte.
6. Vi synes magi rimer fint på empati og det er f.eks. blevet en tradition, at Steen Pegani donerer et show i forbindelse med det lokale "Stafet for Livet" arrangement. 

 

Og når vi skal pudse glorien...

...serverer vi fairtradekaffe og postevand frem for flaskevand. Og du er altid velkommen til at få en kop :-)