Vi kan trylle
Hurtig levering
Siden 1987
Bare spørg os

Sådan sminker du med Grimas ansigtsmaling

Peganis guide til flot og skræmmende ansigtssminke

Vi hjælper dig skridt-for-skridt og med ledsagende videoguides til at male flotte og fantasifulde ansigter med Grimas ansigtsmaling. Kig med herunder og få gode råd før du begynder, og klik så videre til de forskellige guides og glæd dig til at optræne dine evner som ansigtsmaler.

Ved Pegani forhandler vi alle de produkter der bliver anvendt i vores guides og vi er klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål eller lignende. 

Udfold din kreativitet med Grimas ansigtsmaling i dag.

God fornøjelse! 
Team Pegani

 


Selvom ansigtsmaling er meget lige til, vil vi gerne klæde dig ordentlig på, til at lave et sikkert og flot resultat. I underkategorierne finder du fire forskellige step-by-step-guides til at lave flotte ansigter, som kan fuldende din udklædning - eller blot kan peppe hverdagen lidt op ;-)

 

Se hvordan du laver en farlig tiger

Lær at lave en fjollet eller skræmmende klovn

Lad dig udfordre med et fantastisk flot "Sugar Skull"

Halloween sminkning med ar og sår

 

Har du mod på at lave flere skønne ansigter med Grimas ansigtsmaling, bør du tjekke vores bøger om ansigtsmaling ud. Der er både noget for begynderen og for den øvede ansigtsmaler! 

 

 

Sådan kommer du godt i gang med ansigtsmaling

Selvom ansigtsmaling virker meget lige til, vil nogle gode råd kunne hjælpe dig bedre igang. Brug derfor et par minutter på at læse nedenstående tekst:

 • Brug altid rent materiale (svampe, børster, spatler, vandskåle) og udskift vandet regelmæssigt.
 • Lad modellen på forhånd trække det tøj på, der skal over hovedet og beskyt evt. tøjet med en frisørkåbe eller et håndklæde.
 • Har du tør hud eller lige er blevet barberet kan du påføre Under Make-up Base, der er en fugtgivende creme.

Arbejder du med make-up på børn har vi ligeledes en række gode råd du kan følge:

 • Hvis du skal sminke børn, så få dem til at sidde på høje stole med ryglæn. En god arbejdsholdning forebygger rygproblemer.
 • Har børnene udslæt eller små sår på ansigtet, kan du sminke hænderne i stedet for.
 • Placer et spejl foran børnene, så de kan se hvad der sker. På den måde har de også lettere ved at sidde stille.
 • Grimas ansigtssminke må gerne bruges omkring øjnene, men som regel bryder børn sig ikke om, at der kommer en pensel i nærheden af øjnene. Overvej hvor langt op du vil forlænge farven eller bed barnet om at holde øjnene lukkede som om de sover.


Er barnet ikke tryg ved ansigtsmaling eller vil du fuldende din sminkning, kan maling på hænderne være lige det der skal til.

Påføring af grundsminke

Inden påføring af vandsminke kan det anbefales (men det er ikke påkrævet) at påføre et lag af Grimas Cake Make-up på huden, for at intensivere farverne. Men du kan selvfølgelig altid også bare påføre Grimas Water Make-up (Pure) direkte på huden.

Påfør en base med Cake Make-up 1007.

 • Påfør Cake Make-up med en let fugtig make-up svamp. Arbejder du for vådt, opstår der striber. Tryk make-up svampen ned i en serviet for at fjerne overskydende fugt.
 • Tag make-up svampen mellem fingrene og klem sammen så du laver en buet overflade. Med den overflade kan makeuppen påføres.
 • Dup først en smule Cake Make-up på håndryggen for at tjekke farveintensiteten. Påfør det derefter jævnt oppefra og nedefter.
 • Cake Makeup tørrer hurtigt, så du skal arbejde kvikt for at opnå et godt resultat. Eventuelle striber kan du efter tørringen gnide let ud med en blød serviet eller klud.

Vandsminke

Grimas Water Make-up (Pure) er en uparfumeret, glutenfri, vandbaseret makeup beregnet til ansigts- og kropsmaling. Den bærer det danske A-mærke. Pure betyder, at det pågældende produkt ikke indeholder nogen form for kemiske konserveringsmidler (såsom for eksempel parabener) eller organiske halogenforbindelser.

 

Vandsminke virker på samme måde som vandfarve. Grimas vandsminke tørrer hurtigt, så for at opnå et godt resultat skal du arbejde kvikt. Hvis du ikke vil have at farverne blandes, skal du vente til det første lag er tørt, før du påfører et nyt lag eller et lag ved siden af.

 

Påfør lidt vand til vandsminket med en pensel eller make-up svamp, for at gøre lave den cremet og let at arbejde med. Test farvens intensitet på hånden. Arbejd ikke for tørt, men brug heller ikke for meget vand...

 

Udskift jævnligt vandet som du skyller dine pensler i og brug helst to vandskåle: en til lyse og en til mørke nuancer.

 

Pensler

Brug forskelllige pensler til lyse og mørke nuancer, når du arbejder med vandsminke.

 

Formen, bredden og kvaliteten på en pensel er i høj grad afgørende for effekterne, du kan lave med den. Således er runde pensler ideel til at lave buede linjer og tegne krøller. Lige linjer tegnes helst med en flad pensel, hvorved du holder penslens skaft i den retning som linjen skal have. 

 

Du behøver ikke nødvendigvis at anvende en tynd pensel til at tegne en tynd streg med. Du kan også bruge siden af en flad pensel til dette. Denne pensel er også særdeles god til at lade en tyk linje tone ud i en tynd linjer. Du kan i én flydende bevægelse dreje penslen om på siden, sådan at linjen automatisk ændrer sig fra tyk til tynd.